Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Westmeerbeek

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,76 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Westmeerbeek heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs bekijk je waardevolle info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,76 dH in Westmeerbeek.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalkaanslag en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid WestmeerbeekTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteHulshout
Postcode2235
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Westmeerbeek

Ben jij ook klaar met een droge huid of strepen op je ruiten? Steeds meer huizenbezitters installeren een innovatieve waterontkalker. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Hulshout werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Westmeerbeek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Westmeerbeek?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Westmeerbeek. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Westmeerbeek kent een waterhardheid van 11,76. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Westmeerbeek

De waterhardheid van het water in Westmeerbeek ligt op ong. 11,76 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-westmeerbeek-2235

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco26
 • BWT AQA Perla 20
 • Amysoft E-100

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Soft) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Westmeerbeek voer je de dH waarde terug van 11,76 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €950.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Westmeerbeek.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €730 (zonder installatiewerk). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2075 inclusief inregelen. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Westmeerbeek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en kosteloos modellen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €820
Waterontharder (elektrisch)Circa €960
Zout€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractVanaf €85 (jaarbasis)
MontageV.a €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Westmeerbeek?
De hardheid van het kraanwater in Westmeerbeek bedraagt 11,76 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Westmeerbeek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie