Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Houtvenne

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,76 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Houtvenne maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina verzamel je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,76 dH in Houtvenne.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld bittere thee en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €275 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HoutvenneHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteHulshout
Postcode2235
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Houtvenne

Wil jij ook af van een droge huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Hulshout zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Houtvenne wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Aanbieding waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Houtvenne?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Houtvenne. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Houtvenne ontvangt een waterhardheid van 11,76. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Houtvenne

De waterhardheid van het leidingwater in Houtvenne bedraagt ongeveer 11,76 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-houtvenne-2235

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Waterboss 900
 • Kinetico 2020C HE
 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA Perla 10
 • Amysoft C-300

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Houtvenne minimaliseer je de dH waarde van 11,76 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Houtvenne.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters beginnen bij €840 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €2150 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterverzachter in Houtvenne.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct installatiebedrijven, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €690
Waterontharder (elektronisch)V.a €900
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €85 p/jaar
MontageRond de €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Houtvenne?
De hardheid van het water in Houtvenne is gemiddeld 11,76 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is om en nabij de 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Houtvenne.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie