Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Helchteren

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6,72 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Helchteren heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare info over de waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6,72 dH in Helchteren.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere een droge huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €265 op jaarbasis.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HelchterenTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHouthalen-Helchteren
Postcode3530
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Helchteren

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en bittere smakende thee? Flink wat Vlamingen installeren een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lagere energierekening. In de gemeente Houthalen-Helchteren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Helchteren heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Helchteren?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Helchteren. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Helchteren heeft een gemeten waterhardheid van 6,72. Samengevat: Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Helchteren

De waterhardheid van het leidingwater in Helchteren is 6,72 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-helchteren-3530

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Zetes
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Kinetico Kube 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Century CWS 100V/UF

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Helchteren voer je de dH waarde terug van 6,72 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Helchteren.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1575 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €760, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1600 en €2025 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Helchteren.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en direct experts, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €155
Mechanische waterontharderCirca €720
Waterontharder (elektrisch)Circa €1030
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €85 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Helchteren?
De hardheid in Helchteren is om en nabij de 6,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg schatten we op 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Helchteren.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie