Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Kornelis-Horebeke

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Sint-Kornelis-Horebeke leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Sint-Kornelis-Horebeke.
 • Dit is de oorsprong van situaties als wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-Kornelis-HorebekeTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHorebeke
Postcode9667
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sint-Kornelis-Horebeke

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid of te veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Horebeke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Kornelis-Horebeke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Kornelis-Horebeke?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Sint-Kornelis-Horebeke. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint-Kornelis-Horebeke heeft een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Kornelis-Horebeke

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Kornelis-Horebeke is 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-kornelis-horebeke-9667

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • General electric GNOH45KE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • NoCalc NoCalc

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Whirlpool) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Kornelis-Horebeke reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint-Kornelis-Horebeke.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2050 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €700, zonder installeren. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €1825 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Kornelis-Horebeke.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel installatiebedrijven, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Mechanische waterontharderV.a €760
Elektronische waterontharderC.a. €1060
Regeneratiezout€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €120 per jaar
InstallatiekostenC.a. €200
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Sint-Kornelis-Horebeke?
De hardheid van het water in Sint-Kornelis-Horebeke ligt op 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Kornelis-Horebeke.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie