Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Maria-Horebeke

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Sint-Maria-Horebeke maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Sint-Maria-Horebeke.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Sint-Maria-HorebekeHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHorebeke
Postcode9667
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint-Maria-Horebeke

Heb je in huis last van verstopte leidingen en onnodig poets- en boenwerk? Meer en meer woningeigenaren kiezen een handige waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, betere smaak van water en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Horebeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Sint-Maria-Horebeke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Maria-Horebeke?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Maria-Horebeke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint-Maria-Horebeke ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Maria-Horebeke

De waterhardheid van het water in Sint-Maria-Horebeke is 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-sint-maria-horebeke-9667

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • North Star 9ED

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Maria-Horebeke reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sint-Maria-Horebeke.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €165 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers starten bij €700, excl. installatie. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1775 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Maria-Horebeke.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten installateurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €95
Mechanische waterontharderV.a €670
Waterontharder (elektronisch)Circa €1010
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractRond de €145 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €150
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Sint-Maria-Horebeke?
De hardheid van het kraanwater in Sint-Maria-Horebeke bedraagt 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Maria-Horebeke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie