Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder t Zand

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in t Zand heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in t Zand.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, zacht en fris water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €340 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid t ZandZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1756
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen t Zand

Zit jij thuis ook met een inefficiënte hr-ketel of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een aanzienlijk aantal mensen installeren een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Schagen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in t Zand hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in t Zand?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in t Zand. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • t Zand kent een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in t Zand

De waterhardheid van het drinkwater in t Zand is ongeveer 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-t-zand-1756

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco11
 • Delta Rusela
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Bayard Tenera 18
 • BWT AQA smart

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in t Zand minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in t Zand.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en het vermogen. Buiten deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1525 en €2125 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in t Zand.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct vakmannen, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €810
Waterontharder (elektrisch)V.a €1050
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudV.a €140 p/jaar
MontageC.a. €250
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in t Zand?
De waterhardheid in t Zand is grofweg 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is ongeveer 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in t Zand.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie