Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oudesluis

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oudesluis resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal lees je handige informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Oudesluis.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OudesluisHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1757
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oudesluis

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Meer en meer Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Schagen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oudesluis wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oudesluis?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oudesluis. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oudesluis zit met een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Oudesluis

De waterhardheid van het leidingwater in Oudesluis ligt op ong. 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oudesluis-1757

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco14
 • Bayard Tenera 18
 • Euro Twin 20
 • Euro Twin 25
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oudesluis reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oudesluis.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders beginnen bij €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1600 en €2250 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oudesluis.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos en zonder kosten merken, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektronische waterontharderVanaf €1040
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €85 p/jaar
MontageVanaf €150
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oudesluis?
De hardheid in Oudesluis is circa 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oudesluis.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie