Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Callantsoog

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Callantsoog maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier lees je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Callantsoog.
 • Dit is de oorsprong van problemen als bittere thee koffie en een hoge energierekening.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €215 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid CallantsoogFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1759
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Callantsoog

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en onnodig veel schoonmaken? Veel Nederlanders nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Schagen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Callantsoog gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Callantsoog?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Callantsoog. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een zachte huid na bad of douche en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Callantsoog ontvangt een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Callantsoog

De waterhardheid van het drinkwater in Callantsoog bedraagt circa 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-callantsoog-1759

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Erie Slimline Eco17
 • Euro Combi compact 14
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Euro Twin 14
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Callantsoog reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Callantsoog.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €50 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2275 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers zijn zo’n €760 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1650 en €2200 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Callantsoog.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos en kosteloos vakmannen, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €790
Elektrische waterontharderC.a. €1190
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €100 per jaar
MontageV.a €150
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Callantsoog?
De waterhardheid in Callantsoog is om en nabij de 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Callantsoog.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie