Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Petten

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Petten heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Petten.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals apparaten die slecht werken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €260 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid PettenHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1755
Gem. Gasverbruik M31440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Petten

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en onnodig veel schoonmaken? Veel Nederlanders nemen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Schagen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Petten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Petten?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Petten. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Petten kent een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Petten

De waterhardheid van het drinkwater in Petten is om en nabij de 6.00 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-petten-1755

Vaak geplaatste ontharders

 • Erie Slimline Eco8
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Detandt-Simon Primo 25
 • North Star 11ED

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Petten reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Petten.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €105 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen lopen op vanaf €710, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1775 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Petten.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos snel installatiebedrijven, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €150
Mechanische waterontharderC.a. €650
Waterontharder (elektrisch)V.a €990
Regeneratiezout€50 per 100 kg
OnderhoudskostenCirca €135 per 12 maanden
MontageC.a. €240
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Petten?
De hardheid van het water in Petten is gemiddeld 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is doorgaans 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Petten.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie