Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Udenhout

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.89 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Udenhout leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je bruikbare info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.89 dH in Udenhout.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid UdenhoutHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteTilburg
Postcode5071
Gem. Gasverbruik M3870 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27900 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Udenhout

Heb jij genoeg van een erg droge huid en strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Tilburg kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Udenhout gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Udenhout?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Udenhout. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Udenhout ontvangt een waterhardheid van 6.89. Samengevat: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Udenhout

De waterhardheid van het water in Udenhout is 6.89 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-udenhout-5071

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Kinetico Mini KB
 • Ecowater ESM18 CE+
 • North Star 25ED
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Udenhout voer je de dH waarde terug van 6.89 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Udenhout.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers zijn zo’n €840 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2175 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Udenhout.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel specialisten, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderCirca €850
Elektronische waterontharderC.a. €990
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudV.a €155 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €240
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Udenhout?
De hardheid van het water in Udenhout ligt rond de 6.89 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Udenhout.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie