Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heusden

Heb je in huis last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 3,92 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Heusden resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 3,92 dH in Heusden.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid HeusdenHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHeusden-Zolder
Postcode3550
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid3,92 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Heusden

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat huishoudens installeren een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Heusden-Zolder werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Heusden heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heusden?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Heusden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een lager stroom- en gasverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Heusden heeft een gemeten waterhardheid van 3,92. Concreet: Zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Heusden

De waterhardheid van het drinkwater in Heusden is ongeveer 3,92 dH. Dit betekent dat het water Zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 3,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 11,16 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-heusden-3550

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Aquarex IMP Pro 26
 • Waterluxe Combi 12
 • Kinetico Sumo 2
 • Euro Combi compact 14
 • Delta Duplex duet

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Heusden verlaag je de dH waarde van 3,92 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Heusden.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1500 en €2200 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Heusden.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €140
Mechanische waterontharderRond de €710
Elektrische waterontharderC.a. €1010
Reinigingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €120 per 12 maanden
InstallatieC.a. €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Heusden?
De hardheid in Heusden schatten we op 3,92 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een minder droge huid, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen via pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heusden.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie