Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Morkhoven

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,76 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Morkhoven zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs lees je belangrijke informatie over de waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,76 dH in Morkhoven.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MorkhovenHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteHerentals
Postcode2200
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Morkhoven

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Herentals opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Morkhoven hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Morkhoven?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Morkhoven. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Morkhoven ontvangt een waterhardheid van 11,76. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Morkhoven

De waterhardheid van het leidingwater in Morkhoven bedraagt ongeveer 11,76 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-morkhoven-2200

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Judo Quicksoft Duo
 • Erie Slimline Eco24
 • BWT AQA smart C
 • 038waterontharder Separaat 10

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Morkhoven reduceer je de dH waarde van 11,76 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Morkhoven.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €710 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1275 en €1850 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Morkhoven.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos vakmannen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Mechanische waterontharderBegint bij €680
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €900
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractCirca €140 per 12 maanden
PlaatsingC.a. €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Morkhoven?
De hardheid van het leidingwater in Morkhoven bedraagt 11,76 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Morkhoven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie