Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Noorderwijk

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,76 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Noorderwijk heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je praktische informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,76 dH in Noorderwijk.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkstrepen op glas en lak en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid NoorderwijkHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteHerentals
Postcode2200
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Noorderwijk

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt en apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer Belgen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Herentals opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Noorderwijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Noorderwijk?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Noorderwijk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Noorderwijk zit met een waterhardheid van 11,76. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lager energieverbruik, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Noorderwijk

De waterhardheid van het water in Noorderwijk ligt op ong. 11,76 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-noorderwijk-2200

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Neva
 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Slimline Eco30
 • BWT AQA viseo
 • 038waterontharder Separaat 14

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Noorderwijk minimaliseer je de dH waarde van 11,76 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Noorderwijk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €810 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Noorderwijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan men zonder problemen en direct installatiebedrijven, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Elektronische waterontharderC.a. €1110
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudVanaf €155 per beurt
PlaatsingskostenC.a. €275
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Noorderwijk?
De hardheid in Noorderwijk is doorgaans 11,76 dH. De meting in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Noorderwijk.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie