Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Veltem-Beisem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, smerig water of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Veltem-Beisem heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je handige info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 22,40 dH in Veltem-Beisem.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als minder lekker water en verstopte leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €230 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Veltem-BeisemZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerent
Postcode3020
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Veltem-Beisem

Wil jij ook af van een droge huid en te veel schoonmaken? Meer en meer Belgen bestellen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Herent zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Veltem-Beisem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Veltem-Beisem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Veltem-Beisem. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt maandelijks lagere energiekosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Veltem-Beisem heeft een gemeten waterhardheid van 22,40. Dit houdt in Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Veltem-Beisem

De waterhardheid van het drinkwater in Veltem-Beisem is 22,40 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-veltem-beisem-3020

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Euro Twin 20
 • Delta Mosela
 • Atag Descale 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Veltem-Beisem minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Veltem-Beisem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1875 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2250 inclusief inregelen. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Veltem-Beisem.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €820
Waterontharder (elektronisch)Circa €1120
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €80 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Veltem-Beisem?
De waterhardheid in Veltem-Beisem ligt op 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een minder droge huid, smaakvol water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Veltem-Beisem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie