Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rotsterhaule

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Rotsterhaule heeft als effect kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Rotsterhaule.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals eczeem klachten en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €240 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid RotsterhauleHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8463
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Rotsterhaule

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en/of veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente De Fryske Marren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Rotsterhaule heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rotsterhaule?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rotsterhaule. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Rotsterhaule heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Rotsterhaule

De waterhardheid van het drinkwater in Rotsterhaule bedraagt circa 6.20 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rotsterhaule-8463

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco30
 • Aquarex IMP Pro 26
 • General electric GNOH45KE
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Puricom Stratos HE25

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rotsterhaule verklein je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Rotsterhaule.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €850 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1100 en €1875 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Rotsterhaule.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen en vandaag nog experts, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €880
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1020
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €120 (jaarbasis)
InstallatieC.a. €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Rotsterhaule?
De hardheid van het leidingwater in Rotsterhaule ligt op 6.20 dH. De waarde in de provincie Friesland is om en nabij de 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor kalkvrije leidingen en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Rotsterhaule.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie