Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vorchten

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 2.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Vorchten zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 2.20 dH in Vorchten.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld kalkaanslag en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VorchtenFunctioneringDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8193
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid2.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Vorchten

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Veel woningeigenaren nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Heerde zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Vorchten heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Ontharder informatie.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vorchten?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vorchten. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Vorchten heeft een geschatte waterhardheid van 2.20. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Vorchten

De waterhardheid van het drinkwater in Vorchten ligt op ong. 2.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 2.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 6,27 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vorchten-8193

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Atag Descale 10
 • Remon Waterontharders Kama
 • Delta Onega
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Halutec Domus DPS 600

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vorchten verlaag je de dH waarde van 2.20 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Vorchten.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2000 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €670, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1700 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Vorchten.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Mechanische waterontharderV.a €730
Waterontharder (elektrisch)Circa €920
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €140 per 12 maanden
InstallatiekostenCirca €250
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Vorchten?
De hardheid van het kraanwater in Vorchten is doorgaans 2.20 dH. De waarde in de provincie Gelderland ligt rond de 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vorchten.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie