Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veessen

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 2.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Veessen resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je praktische info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 2.20 dH in Veessen.
 • Dit kan zorgen voor onder andere bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €275 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid VeessenWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8194
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid2.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Veessen

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken of te veel schoonmaken? Een groeiend aantal Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Heerde vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Veessen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Veessen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Veessen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Veessen heeft een geschatte waterhardheid van 2.20. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Veessen

De waterhardheid van het leidingwater in Veessen is 2.20 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 2.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 6,27 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-veessen-8194

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Atag Descale 15
 • North Star 17UD
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • North Star 20ED

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veessen reduceert je de dH waarde van 2.20 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Veessen.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1700 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €1775 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Veessen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en gratis monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €110
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Elektrische waterontharderRond de €1120
Reinigingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €120 p/jaar
InstallatieRond de €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Veessen?
De hardheid van het kraanwater in Veessen is grofweg 2.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Veessen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie