Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wapenveld

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 2.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Wapenveld heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 2.20 dH in Wapenveld.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €235 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WapenveldWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8190
Gem. Gasverbruik M31670 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid2.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Wapenveld

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer mensen nemen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Heerde zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Wapenveld was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wapenveld?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Wapenveld. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Wapenveld ontvangt een waterhardheid van 2.20. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Wapenveld

De waterhardheid van het drinkwater in Wapenveld bedraagt ongeveer 2.20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 2.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 6,27 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wapenveld-8190

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Atag Descale 5
 • Kinetico Essential 17
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Mooiwater Compact
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wapenveld voer je de dH waarde terug van 2.20 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wapenveld.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1575 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten bij €660, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €1800 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wapenveld.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Elektrische waterontharderV.a €900
Zouttabletten€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €140 op jaarbasis
InstallatiekostenRond de €220
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wapenveld?
De waterhardheid in Wapenveld is gemiddeld 2.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wapenveld.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie