Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bavikhove

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Bavikhove maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier check je nuttige informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 14,00 dH in Bavikhove.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €310 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid BavikhoveTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHarelbeke
Postcode8531
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Bavikhove

Heb je last van verstopte leidingen en/of onnodig veel schoonmaken? Flink wat mensen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Harelbeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Bavikhove heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bavikhove?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Bavikhove. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bavikhove kent een waterhardheid van 14,00. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bavikhove

De waterhardheid van het leidingwater in Bavikhove is 14,00 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-bavikhove-8531

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Mini+
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Detandt-Simon Primo 12
 • Bayard Ecosoft 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bavikhove voer je de dH waarde terug van 14,00 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bavikhove.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1975 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1600 en €1800 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Bavikhove.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe supersnel modellen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €130
Mechanische waterontharderV.a €660
Elektronische waterontharderVanaf €1070
Zout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €120 per jaar
MontagekostenV.a €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Bavikhove?
De waterhardheid in Bavikhove is doorgaans 14,00 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Bavikhove.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie