Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hulste

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Hulste heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier verzamel je bruikbare info aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 14,00 dH in Hulste.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere huidirritaties en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HulsteHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHarelbeke
Postcode8531
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hulste

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en/of minder lekker water uit de kraan? Flink wat woningeigenaren plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Harelbeke zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Hulste gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hulste?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Hulste. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hulste ontvangt een waterhardheid van 14,00. Dat betekent Hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hulste

De waterhardheid van het leidingwater in Hulste is ongeveer 14,00 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-hulste-8531

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Compact
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hulste voer je de dH waarde terug van 14,00 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hulste.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2225 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €850 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1350 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Hulste.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten installateurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €660
Elektrische waterontharderC.a. €1010
Reinigingszout€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €135 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Hulste?
De hardheid in Hulste is circa 14,00 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een besparing op de energierekening en textiel slijt minder snel.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hulste.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie