Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hamont

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 2,80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Hamont maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je handige info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 2,80 dH in Hamont.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een irriterende huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €225 op jaarbasis.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid HamontTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteHamont-Achel
Postcode3930
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid2,80 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hamont

Heb jij genoeg van verstopte leidingen en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal huizenbezitters nemen een handige waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Hamont-Achel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Hamont hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hamont?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Hamont. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot apparatuur die langer meegaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hamont ontvangt een waterhardheid van 2,80. Dit houdt in Zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hamont

De waterhardheid van het drinkwater in Hamont bedraagt ongeveer 2,80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 2,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 7,97 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-hamont-3930

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Delta Ontario duplex
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline Classic

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hamont verklein je de dH waarde van 2,80 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hamont.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €740, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1250 en €2025 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Hamont.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Elektronische waterontharderVanaf €970
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €80 p/jaar
MontageBegint bij €190
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Hamont?
De hardheid van het kraanwater in Hamont is doorgaans 2,80 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hamont.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie