Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Buizingen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Buizingen heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je waardevolle informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH in Buizingen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid BuizingenHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHalle
Postcode1501
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Buizingen

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid en extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, smaakvol water en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Halle zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Buizingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Buizingen?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Buizingen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Buizingen heeft een waterhardheid van 11,20. Dit houdt in Hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Buizingen

De waterhardheid van het drinkwater in Buizingen ligt op ong. 11,20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-buizingen-1501

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Delta Escalda
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Waterluxe Duo 25
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Euro Twin 10

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Buizingen verklein je de dH waarde van 11,20 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €890.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Buizingen.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders tot ruim €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontkalkers starten bij €800, excl. installatie. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €2250 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Buizingen.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en gratis merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Waterontharder (elektronisch)V.a €1180
Tabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractRond de €105 (jaarbasis)
InstallatieVanaf €190
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Buizingen?
De hardheid van het leidingwater in Buizingen schatten we op 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Buizingen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie