Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Haren

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,27 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Haren zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs bekijk je nuttige info info aangaande waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,27 dH in Haren.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €240 per jaar.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid HarenZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteBrussel
Postcode1130
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Haren

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en/of strepen op je ruiten? Steeds meer Vlamingen plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Brussel opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Haren hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Haren?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Haren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Haren zit met een waterhardheid van 20,27. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Haren

De waterhardheid van het drinkwater in Haren is ongeveer 20,27 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-haren-1130

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva
 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Slimline Eco30
 • BWT AQA viseo

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Haren voer je de dH waarde terug van 20,27 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Haren.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €820, excl. installatie. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1200 en €2125 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Haren.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en gratis monteurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €880
Elektronische waterontharderCirca €980
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €110 op jaarbasis
MontageC.a. €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Haren?
De hardheid van het water in Haren schatten we op 20,27 dH. De referentiewaarde in de provincie Brussel is ongeveer 17,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haren.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie