Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Neder-Over-Heembeek

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,27 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Neder-Over-Heembeek maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie over de waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,27 dH in Neder-Over-Heembeek.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere slecht functionerende apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, een zachte huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €285 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Neder-Over-HeembeekFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieBrussel
GemeenteBrussel
Postcode1120
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Neder-Over-Heembeek

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal mensen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Brussel kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Neder-Over-Heembeek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Waterverzachter informatie.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Neder-Over-Heembeek?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Neder-Over-Heembeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot zacht en smaakvol water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Neder-Over-Heembeek zit met een waterhardheid van 20,27. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Neder-Over-Heembeek

De waterhardheid van het water in Neder-Over-Heembeek is ongeveer 20,27 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-neder-over-heembeek-1120

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Compact 14
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Judo Quicksoft Duo
 • Erie Slimline Eco24
 • BWT AQA smart C

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Neder-Over-Heembeek voer je de dH waarde terug van 20,27 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Neder-Over-Heembeek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2025 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters starten bij €750, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1425 en €1725 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Neder-Over-Heembeek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en kosteloos vakmannen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Waterontharder (mechanisch)V.a €840
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1160
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractV.a €85 op jaarbasis
PlaatsingskostenRond de €190
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Neder-Over-Heembeek?
De waterhardheid in Neder-Over-Heembeek komt uit op ong. 20,27 dH. Het gemiddelde in de provincie Brussel ligt rond de 17,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Neder-Over-Heembeek.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie