Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Laken

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,27 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Laken maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl tref je handige info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 20,27 dH in Laken.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals kalkaanslag en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lagere energierekening, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LakenTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieBrussel
GemeenteBrussel
Postcode1020
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid20,27 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Laken

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en bittere smakende thee? Een groot deel van de Belgen lossen dit op met een professionele waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Brussel vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Laken hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Waterontharder informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Laken?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Laken. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Laken zit met een waterhardheid van 20,27. Samengevat: Heel hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Laken

De waterhardheid van het drinkwater in Laken is ongeveer 20,27 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 20,27 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,73 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-laken-1020

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Judo Biosoft-C
 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Laken voer je de dH waarde terug van 20,27 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Laken.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €160 voor magnetische ontharders tot zo’n €1800 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders starten bij €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1425 en €2200 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Laken.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1180
Onthardingszout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €115 per 12 maanden
MontageRond de €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Laken?
De hardheid in Laken is plus minus 20,27 dH. De meting in de provincie Brussel ligt rond de 17,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Laken.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie