Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Loksbergen

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,04 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Loksbergen heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je waardevolle informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,04 dH in Loksbergen.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid LoksbergenFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHalen
Postcode3545
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Loksbergen

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen en/of minder lekker water uit de kraan? Een toenemende groep huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en lagere stookkosten. In de gemeente Halen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Loksbergen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Loksbergen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Loksbergen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Loksbergen heeft een gemeten waterhardheid van 19,04. Definitie: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Loksbergen

De waterhardheid van het leidingwater in Loksbergen ligt op ong. 19,04 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-loksbergen-3545

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Aquarex IMP Pro 14
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Kinetico Premier Maxi
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Domela

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Loksbergen reduceert je de dH waarde van 19,04 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Loksbergen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €80 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1775 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen starten vanaf €700, excl. installatie. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1525 en €1750 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Loksbergen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en gratis experts, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €150
Mechanische waterontharderCirca €780
Elektronische waterontharderBegint bij €1190
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudV.a €160 per beurt
InstallatieV.a €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Loksbergen?
De waterhardheid in Loksbergen komt uit op ong. 19,04 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld via zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Loksbergen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie