Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zelem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,04 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Zelem resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,04 dH in Zelem.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZelemHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteHalen
Postcode3545
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Zelem

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming of apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Halen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Zelem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zelem?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zelem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zelem heeft een gemeten waterhardheid van 19,04. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zelem

De waterhardheid van het water in Zelem is om en nabij de 19,04 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-zelem-3545

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watergenius Blue Line Max
 • Kinetico Sumo 1
 • Euro Combi compact 10
 • Delta Duplex compact

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zelem reduceer je de dH waarde van 19,04 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden 2 types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zelem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1500 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €730, excl. installatie. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €2150 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Zelem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel specialisten, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Waterontharder (elektronisch)V.a €1150
Reinigingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudV.a €100 p/jaar
InstallatiekostenV.a €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Zelem?
De hardheid van het leidingwater in Zelem komt uit op ong. 19,04 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een fijne douchebeurt, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld middels zout. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zelem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie