Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bentveld

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Bentveld zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Bentveld.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €240 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BentveldHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2116
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bentveld

Heb je last van een irriterende huid en hoog shampoo/zeepverbruik? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Zandvoort opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bentveld gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Beste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bentveld?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Bentveld. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bentveld zit met een waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bentveld

De waterhardheid van het leidingwater in Bentveld bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bentveld-2116

Veel gekozen merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • North Star 11UD
 • Erie Slimline Eco8
 • Waterluxe Combi 12

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bentveld verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bentveld.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €140 voor magnetische ontharders tot ruim €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €710 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Bentveld.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en vandaag nog modellen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €870
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1160
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractVanaf €130 per beurt
InstallatiekostenC.a. €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Bentveld?
De waterhardheid in Bentveld schatten we op 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bentveld.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie