Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rhoon

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Rhoon leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten vind je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Rhoon.
 • Dit kan zorgen voor onder andere minder lekker water en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid RhoonWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Rhoon

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en/of strepen op je ruiten? Meer en meer Nederlanders kiezen een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Albrandswaard werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Rhoon hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Rhoon?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Rhoon. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Rhoon zit met een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Rhoon

De waterhardheid van het leidingwater in Rhoon is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rhoon-3161

Vaak geplaatste ontharders

 • Watercompany Softflow 9
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Erie Slimline Eco24
 • Atag Descale 10
 • Judo Quicksoft-C

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rhoon reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €860.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rhoon.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €60 voor magnetische ontharders tot meer dan €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €2075 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een waterontharder in Rhoon.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig supersnel merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Mechanische waterontharderBegint bij €860
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1030
Zout€30 voor 50 kilo
OnderhoudBegint bij €110 op jaarbasis
MontagekostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Rhoon?
De hardheid in Rhoon is doorgaans 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rhoon.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie