Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rotterdam-Albrandswaard

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Rotterdam-Albrandswaard heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten verzamel je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Rotterdam-Albrandswaard.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als onnodig veel zeepverbruik en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €215 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Rotterdam-AlbrandswaardHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3165
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Rotterdam-Albrandswaard

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Albrandswaard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Rotterdam-Albrandswaard heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rotterdam-Albrandswaard?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rotterdam-Albrandswaard. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot lagere stookkosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Rotterdam-Albrandswaard ontvangt een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Rotterdam-Albrandswaard

De waterhardheid van het drinkwater in Rotterdam-Albrandswaard is ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-rotterdam-albrandswaard-3165

Vaak gekozen modellen

 • Watercompany Softflow 15
 • Euro Combi compact 25
 • North Star 17ED
 • SuperSoft SuperSoft
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rotterdam-Albrandswaard verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rotterdam-Albrandswaard.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1650 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers beginnen bij €710, excl. installatie. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1975 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Rotterdam-Albrandswaard.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten modellen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €135
Waterontharder (mechanisch)V.a €650
Elektrische waterontharderV.a €1210
Onthardingszout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenRond de €145 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €175
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Rotterdam-Albrandswaard?
De hardheid in Rotterdam-Albrandswaard is gemiddeld 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rotterdam-Albrandswaard.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie