Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Poortugaal

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Poortugaal resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina verzamel je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Poortugaal.
 • Hierdoor ontstaan situaties als veel schoonmaken en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €290 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PoortugaalHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3171
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Poortugaal

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening of kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Albrandswaard vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Poortugaal hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Poortugaal?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Poortugaal. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Poortugaal heeft een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Poortugaal

De waterhardheid van het leidingwater in Poortugaal is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-poortugaal-3171

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watercompany Softflow 20
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Calex Calex 22L
 • Erie Maxima Eco15
 • Watercompany Ultrasoft 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Poortugaal verklein je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Poortugaal.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €720 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1325 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Poortugaal.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en direct modellen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €50
Mechanische waterontharderVanaf €690
Waterontharder (elektrisch)C.a. €930
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudBegint bij €135 (jaarbasis)
InstallatiekostenCirca €225
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Poortugaal?
De hardheid van het water in Poortugaal schatten we op 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Poortugaal.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie