Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoek van Holland

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Hoek van Holland resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten check je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Hoek van Holland.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als kalkstrepen op glas en lak en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Hoek van HollandWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteRotterdam
Postcode3151
Gem. Gasverbruik M3850 M3
Gem. Stroomverbruik kWh23500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hoek van Holland

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen of eindeloos schoonmaken? Meer en meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en een lagere energierekening. In de gemeente Rotterdam werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hoek van Holland hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hoek van Holland?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hoek van Holland. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hoek van Holland kent een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hoek van Holland

De waterhardheid van het drinkwater in Hoek van Holland bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoek-van-holland-3151

Veel gekozen merken

 • Waterboss 900
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Apic Melite
 • Culligan Global Cabinet

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hoek van Holland reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hoek van Holland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €120 voor magnetische ontharders tot ruim €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €690, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1175 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Hoek van Holland.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Elektronische waterontharderC.a. €1110
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €155 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €225
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Hoek van Holland?
De hardheid van het kraanwater in Hoek van Holland schatten we op 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoek van Holland.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie