Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kudelstaart

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Kudelstaart resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Kudelstaart.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KudelstaartHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1433
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Kudelstaart

Zit jij thuis ook met een droge huid of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Aalsmeer vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Kudelstaart hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kudelstaart?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Kudelstaart. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kudelstaart heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Kudelstaart

De waterhardheid van het leidingwater in Kudelstaart is 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-kudelstaart-1433

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Atag Descale 30
 • Delta Morava
 • Delta Ontario duplex
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Hydrotense StandAlone 12L

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kudelstaart minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kudelstaart.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €140 voor magnetische ontharders tot ruim €1450 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het vermogen. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €670 (zonder installatiewerk). Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €2000 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Kudelstaart.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel installateurs, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Waterontharder (mechanisch)C.a. €840
Elektronische waterontharderV.a €1160
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudBegint bij €120 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Kudelstaart?
De hardheid van het kraanwater in Kudelstaart is gemiddeld 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kudelstaart.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie