Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Betekom

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Betekom leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 10,08 dH in Betekom.
 • Dit kan leiden tot onder andere irritaties aan de huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €330 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BetekomTechnische detailsWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBegijnendijk
Postcode3130
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Betekom

Heb jij genoeg van een droge huid of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer huishoudens lossen dit op met een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Begijnendijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Betekom heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Betekom?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Betekom. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Betekom heeft een geschatte waterhardheid van 10,08. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Betekom

De waterhardheid van het water in Betekom bedraagt ongeveer 10,08 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-betekom-3130

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Boshuis Duolux plus 200
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • North Star 25ED

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Betekom minimaliseer je de dH waarde van 10,08 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Betekom.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €55 voor magnetische ontharders tot wel €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers starten bij €850, zonder installeren. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1650 en €1875 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Betekom.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos specialisten, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €840
Waterontharder (elektronisch)Rond de €990
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €135 per jaar
MontageRond de €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Betekom?
De waterhardheid in Betekom is grofweg 10,08 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Betekom.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie