Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oetingen

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 14,95 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Oetingen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier vind je nuttige info info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 14,95 dH in Oetingen.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalkstrepen op glas en lak en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €330 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid OetingenHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGooik
Postcode1755
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4850 kWh
Gem. Waterhardheid14,95 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oetingen

Heb je last van geïrriteerde huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groot deel van de huishoudens bestellen een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Gooik opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Oetingen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oetingen?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Oetingen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor lekkerdere koffie en thee en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oetingen heeft een geschatte waterhardheid van 14,95. Definitie: Hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, een glanzende vaat en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Oetingen

De waterhardheid van het drinkwater in Oetingen bedraagt ongeveer 14,95 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,95 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 42,58 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-oetingen-1755

Veel gekozen merken

 • Erie IQsoft Eco12
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense StandAlone 18L

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oetingen reduceer je de dH waarde van 14,95 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oetingen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €150 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2075 incl. installatie. In de tabel hieronder vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Oetingen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten merken, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Elektronische waterontharderVanaf €1040
Zouttabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €105 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €150
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Oetingen?
De hardheid in Oetingen is plus minus 14,95 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is gemiddeld 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oetingen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie