Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kester

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 14,95 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Kester heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal lees je belangrijke info met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 14,95 dH in Kester.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalkaanslag en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KesterZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGooik
Postcode1755
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4750 kWh
Gem. Waterhardheid14,95 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kester

Wil jij ook af van droge haren na een douchebeurt en kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep mensen installeren een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Gooik zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Kester gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Beste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Kester?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Kester. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Kester zit met een waterhardheid van 14,95. Samengevat: Hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Kester

De waterhardheid van het drinkwater in Kester is om en nabij de 14,95 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 14,95 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 42,58 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-kester-1755

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater ESM 42
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Puricom Stratos HE25
 • Hydrotense StandAlone 12L

Hoe werkt de waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kester reduceer je de dH waarde van 14,95 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de montagekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kester.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €110 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontkalkers starten bij €730 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1325 en €2050 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Kester.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €960
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €145 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €160
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Kester?
De hardheid in Kester is doorgaans 14,95 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen via pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kester.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie