Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Leerbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 14,95 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Leerbeek leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal verzamel je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 14,95 dH in Leerbeek.
 • Dit kan leiden tot onder andere droog haar na het douchen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €230 per jaar.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid LeerbeekTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGooik
Postcode1755
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4800 kWh
Gem. Waterhardheid14,95 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Leerbeek

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten of apparatuur dat te snel stuk gaat? Meer en meer Vlamingen bestellen een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Gooik zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Leerbeek heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Leerbeek?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Leerbeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en zijdezachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Leerbeek heeft een waterhardheid van 14,95. Dit houdt in Hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Leerbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Leerbeek is om en nabij de 14,95 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,95 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 42,58 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-leerbeek-1755

Populaire merken en modellen

 • Erie IQsoft Eco9
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos UFW25
 • Hydrotense Seduction 8

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Leerbeek reduceert je de dH waarde van 14,95 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Leerbeek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €155 voor magnetische ontharders tot ruim €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €850 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1450 en €2200 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Leerbeek.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe supersnel specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Elektronische waterontharderV.a €1030
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenVanaf €135 per 12 maanden
InstallatieVanaf €170
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Leerbeek?
De waterhardheid in Leerbeek komt uit op ong. 14,95 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een fijne douchebeurt, fris kraanwater, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd middels geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Leerbeek.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie