Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s Gravenmoer

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in s Gravenmoer resulteert in water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH in s Gravenmoer.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid s GravenmoerFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5109
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen s Gravenmoer

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat mensen nemen een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Dongen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in s Gravenmoer hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in s Gravenmoer?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in s Gravenmoer. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • s Gravenmoer heeft een geschatte waterhardheid van 7.90. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in s Gravenmoer

De waterhardheid van het leidingwater in s Gravenmoer bedraagt ongeveer 7.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-s-gravenmoer-5109

Veel gekozen merken

 • Electric GXOF27KE
 • Apic Heracles
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in s Gravenmoer reduceer je de dH waarde van 7.90 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in s Gravenmoer.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €135 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1650 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders lopen op vanaf €840, zonder installeren. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1500 en €1775 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in s Gravenmoer.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Waterontharder (mechanisch)C.a. €780
Elektrische waterontharderBegint bij €940
Zout€25 per 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €95 per beurt
PlaatsingCirca €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in s Gravenmoer?
De waterhardheid in s Gravenmoer is om en nabij de 7.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant schatten we op 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in s Gravenmoer.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie