Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vaassen

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 2.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Vaassen heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je handige informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 2.20 dH in Vaassen.
 • Hierdoor ontstaan situaties als droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid VaassenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8171
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid2.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vaassen

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Epe zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Vaassen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Waterverzachter informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Vaassen?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vaassen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Vaassen heeft een waterhardheid van 2.20. Definitie: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vaassen

De waterhardheid van het water in Vaassen is om en nabij de 2.20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 2.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 6,27 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-vaassen-8171

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Apic Heracles
 • Atlantis Krausen C100-E

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vaassen verklein je de dH waarde van 2.20 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vaassen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €80 voor magnetische ontharders tot wel €1800 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €750 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2250 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterontharder in Vaassen.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk supersnel vakmannen, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €50
Mechanische waterontharderCirca €760
Elektrische waterontharderV.a €950
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €125 (jaarbasis)
InstallatieV.a €225
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Vaassen?
De hardheid van het water in Vaassen bedraagt 2.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland ligt op 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vaassen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie