Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Emst

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 2.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Emst leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je praktische informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 2.20 dH in Emst.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals geïrriteerde huid en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid EmstZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8166
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid2.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Emst

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of eindeloos schoonmaken? Steeds meer Nederlanders plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Epe vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Emst heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Emst?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Emst. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een lager energieverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Emst ontvangt een waterhardheid van 2.20. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Emst

De waterhardheid van het water in Emst bedraagt circa 2.20 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 2.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 6,27 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-emst-8166

Bekende modellen en merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Kinetico Ergo 18
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Atag Descale 5

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Emst reduceert je de dH waarde van 2.20 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Emst.

Reken af met kalk!

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Van €120 voor magnetische ontharders tot zo’n €1925 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €750, excl. installatie. Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €2050 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Emst.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel monteurs, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €660
Elektrische waterontharderV.a €960
Regeneratiezout€25 per 50 kg
OnderhoudRond de €130 per 12 maanden
PlaatsingskostenVanaf €180
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Emst?
De hardheid van het kraanwater in Emst ligt op 2.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere verminderde eczeem klachten en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Emst.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie