Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oene

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 2.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oene heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl vind je bruikbare info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 2.20 dH in Oene.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als kalkaanslag en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €330 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid OeneHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8167
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid2.20 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Oene

Heb je in huis last van een irriterende huid of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en besparen op de energiekosten. In de gemeente Epe werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oene hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oene?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oene. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oene ontvangt een waterhardheid van 2.20. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Oene

De waterhardheid van het water in Oene is ongeveer 2.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 2.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 6,27 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oene-8167

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Boshuis Twin
 • Erie Slimline Eco11
 • Atag Descale 30
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oene verklein je de dH waarde van 2.20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oene.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1725 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €1700 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Oene.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Mechanische waterontharderVanaf €870
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1040
Zout€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenC.a. €130 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €270
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Oene?
De waterhardheid in Oene is plus minus 2.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oene.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie