Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder t Harde

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 3.80 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in t Harde resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 3.80 dH in t Harde.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere glascorrosie en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid t HardeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8084
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29800 kWh
Gem. Waterhardheid3.80 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen t Harde

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groot deel van de huishoudens nemen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachter wasgoed en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Elburg opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in t Harde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in t Harde?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in t Harde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • t Harde zit met een waterhardheid van 3.80. Definitie: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, minder last van een droge huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in t Harde

De waterhardheid van het leidingwater in t Harde is ongeveer 3.80 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 3.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 10,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-t-harde-8084

Vaak geplaatste ontharders

 • AEG 22 L
 • Lubron Proline SXT2
 • North Star 20ED
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Kinetico Mini KB

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in t Harde verklein je de dH waarde van 3.80 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in t Harde.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €670, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1275 en €1850 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in t Harde.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Probeer dan onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel experts, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €75
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €660
Waterontharder (elektronisch)C.a. €980
Onthardingstabletten€15 per 25 kg
OnderhoudRond de €125 per jaar
PlaatsingC.a. €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in t Harde?
De hardheid van het leidingwater in t Harde ligt op 3.80 dH. De meting in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in t Harde.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie