Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Loo Gld

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Loo Gld leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal check je belangrijke informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH in Loo Gld.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een irriterende huid en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid Loo GldWerkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6924
Gem. Gasverbruik M3570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30200 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Loo Gld

Zit jij thuis ook met een te hoge stroomrekening en/of veel schoonmaakwerk? Steeds meer huishoudens lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Duiven werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Loo Gld wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Loo Gld?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Loo Gld. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Loo Gld heeft een geschatte waterhardheid van 6.20. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Loo Gld

De waterhardheid van het leidingwater in Loo Gld bedraagt ongeveer 6.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-loo-gld-6924

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Amysoft E-100
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Euro Twin 20
 • Calex Calex 22L

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Loo Gld voer je de dH waarde terug van 6.20 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Loo Gld.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €2200 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Loo Gld.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Mechanische waterontharderV.a €760
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €950
Onthardingszout€15 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €105 (jaarbasis)
MontageC.a. €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Loo Gld?
De hardheid van het water in Loo Gld bedraagt 6.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Loo Gld.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie