Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Groessen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Groessen resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.20 dH in Groessen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals glascorrosie en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €280 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GroessenWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6923
Gem. Gasverbruik M3570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30200 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Groessen

Heb je in huis last van huidirritaties of glascorrosie? Een groot deel van de Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Duiven kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Groessen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Groessen?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Groessen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Groessen heeft een gemeten waterhardheid van 6.20. Definitie: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Groessen

De waterhardheid van het drinkwater in Groessen is om en nabij de 6.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-groessen-6923

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Hydrotense Seduction 8
 • North Star 14UD

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Groessen reduceer je de dH waarde van 6.20 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Groessen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €145 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders starten vanaf €750 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1750 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Groessen.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en gratis specialisten, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1050
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €90 op jaarbasis
PlaatsingRond de €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Groessen?
De hardheid in Groessen schatten we op 6.20 dH. De waarde in de provincie Gelderland is om en nabij de 6.34 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Groessen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie