Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gaanderen

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Gaanderen heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je praktische informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Gaanderen.
 • Dit kan leiden tot problemen als geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €270 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid GaanderenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7011
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Gaanderen

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken en kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal mensen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Doetinchem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Gaanderen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Professionele waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Gaanderen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Gaanderen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Gaanderen kent een waterhardheid van 7.50. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Gaanderen

De waterhardheid van het water in Gaanderen is om en nabij de 7.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-gaanderen-7011

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Remon Waterontharders Tisa

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Gaanderen voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Gaanderen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1725 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1400 en €1700 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Gaanderen.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos experts, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Mechanische waterontharderBegint bij €840
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1140
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €90 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Gaanderen?
De hardheid van het leidingwater in Gaanderen ligt rond de 7.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lagere energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gaanderen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie