Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wehl

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Wehl leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs vind je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.50 dH in Wehl.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 per jaar.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid WehlHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteDoetinchem
Postcode7031
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid7.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wehl

Heb jij genoeg van droog haar na het douchen en/of witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Doetinchem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Wehl was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wehl?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Wehl. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wehl zit met een waterhardheid van 7.50. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Wehl

De waterhardheid van het water in Wehl is 7.50 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,36 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-wehl-7031

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Kinetico Kube 15
 • General electric GE-45HF

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wehl voer je de dH waarde terug van 7.50 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wehl.

Reken af met kalk!

Neem contact op met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1625 en €2200 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Wehl.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en gratis experts, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €830
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1170
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €160 per beurt
MontagekostenC.a. €270
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wehl?
De hardheid in Wehl is om en nabij de 7.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland is ongeveer 6.34 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wehl.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie