Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dentergem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, bittere thee of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 14,00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Dentergem heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal check je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 14,00 dH in Dentergem.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als minder lekker water en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid DentergemHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDentergem
Postcode8720
Gem. Gasverbruik M33.385 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4100 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Dentergem

Ben jij ook klaar met huidirritaties of extra zeep en shampoo nodig? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Dentergem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Dentergem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dentergem?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Dentergem. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Dentergem heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Dentergem

De waterhardheid van het water in Dentergem ligt op ong. 14,00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-dentergem-8720

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • North Star 17ED
 • Watercompany Softflow 9
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Delta Duplex compact
 • Erie Maxima Eco11

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Kenmore) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dentergem reduceer je de dH waarde van 14,00 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Dentergem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1500 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2250 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Dentergem.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en gratis vakmannen, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Mechanische waterontharderCirca €810
Elektronische waterontharderRond de €1120
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €80 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €160
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Dentergem?
De hardheid in Dentergem is gemiddeld 14,00 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dentergem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, smaakvoller water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie