Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Markegem

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 14,00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Markegem heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je nuttige info info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 14,00 dH in Markegem.
 • Dit kan leiden tot problemen als eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid MarkegemHoe werkt het?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDentergem
Postcode8720
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid14,00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Markegem

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid of bittere thee en koffie? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, fris kraanwater en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Dentergem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Markegem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Markegem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Markegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een lager energieverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Markegem heeft een gemeten waterhardheid van 14,00. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Markegem

De waterhardheid van het water in Markegem ligt op ong. 14,00 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 14,00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 39,87 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-markegem-8720

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 150

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Markegem reduceert je de dH waarde van 14,00 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Markegem.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor magnetische ontharders tot een slordige €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €710 (zonder installatiewerk). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1425 en €1750 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Markegem.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct monteurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1120
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €155 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €160
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Markegem?
De hardheid van het water in Markegem ligt op 14,00 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen ligt rond de 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Markegem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie