Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijckel

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Wijckel leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal lees je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.20 dH in Wijckel.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals strepen op je ruiten en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid WijckelWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8563
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid6.20 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wijckel

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en aanslag op servies? Veel Hollanders en Belgen bestellen een goede waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente De Fryske Marren opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wijckel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterontharder informatie.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wijckel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wijckel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wijckel zit met een waterhardheid van 6.20. Dit houdt in matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Wijckel

De waterhardheid van het leidingwater in Wijckel is om en nabij de 6.20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wijckel-8563

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Euro Combi compact 14

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wijckel minimaliseer je de dH waarde van 6.20 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wijckel.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1650 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €810, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1150 en €1725 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een waterontharder in Wijckel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en kosteloos installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €55
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Elektronische waterontharderBegint bij €1000
Onthardingszout€50 per 100 kg
OnderhoudCirca €95 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Wijckel?
De hardheid van het water in Wijckel is plus minus 6.20 dH. De waarde in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. comfortabel douchen, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wijckel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie