Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ypecolsga

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.30 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Ypecolsga zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs vind je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Ypecolsga.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, water met een lekkere smaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €315 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid YpecolsgaFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8554
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ypecolsga

Heb jij genoeg van een droge huid en/of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ypecolsga gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ypecolsga?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ypecolsga. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ypecolsga ontvangt een waterhardheid van 6.30. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ypecolsga

De waterhardheid van het water in Ypecolsga is om en nabij de 6.30 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ypecolsga-8554

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie Slimline Eco24
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Watercompany Ultrasoft 24

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ypecolsga verlaag je de dH waarde van 6.30 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ypecolsga.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €70 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers starten bij €840, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1700 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Ypecolsga.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk en vandaag nog modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €160
Mechanische waterontharderC.a. €660
Elektronische waterontharderCirca €1070
Tabletten€25 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €80 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Ypecolsga?
De waterhardheid in Ypecolsga is ongeveer 6.30 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland ligt op 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ypecolsga.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie